top of page

Hotel de la Poste

Het gebouw waarin nu het Hôtel de la Poste is gevestigd, werd gebouwd in het begin van de 17de eeuw. Het was een woonhuis van de familie Jean de Hampteau, luitenant-gouverneur van Bouillon, landeigenaar en industrieel. Doorheen de tijd kwam het huis in handen van diverse eigenaars en werd het stapsgewijs uitgebouwd tot het nu bestaande gebouw. 

We kunnen aannemen dat het huis in 1682, toen het koppel Jeanne Saint-Jacques en Grégoire Hocq werd, een herberg werd, aangezien sommige gemeentelijke registers vermelden dat meneer Hocq herbergier was.

In 1743, onder de toenmalige eigenaars Jean Dumaux en echtgenote Julienne Ravenaux, werd de herberg bekend als de "Auberge du Grand Saint-Hubert".

Toen in 1822 de zaak in handen kwam van Jean-Joseph Brasseur, die directeur was van het “paardenpostkantoor”, veranderde de naam "Auberge du Grand Saint-Hubert" in de "Auberge de la Poste".

Vanaf 1843 kwam de steeds wordende horecazaak in handen van de familie Chaidron. Er gebeurden heel wat verbouwingen en de nieuwe naam “Hôtel de la Poste” werd gelanceerd. Het was uitbaatster Adèle Chaidron (°1844) die de eer had om Napoleon III in het hotel te ontvangen in de nacht van 3 op 4 september 1870, na de slag bij Sedan.

Eind de jaren 1970 kwam het hotel in handen van de huidige eigenaar , de Nederlander Hubertus Bom, die de uitstekende reputatie van het hotel al decennia voortzet, ondertussen samen met zijn dochter Célina Bom. Begin juli 2017, opende onder leiding van Célina in de kelders van het hotel een trendy bar-restaurant, nl. BOM Food & Drinks.

4

Het gebouw waarin nu het Hôtel de la Poste is gevestigd, werd gebouwd in het begin van de 17de eeuw. Het was een woonhuis van de familie Jean de Hampteau, luitenant-gouverneur van Bouillon, landeigenaar en industrieel. Doorheen de tijd kwam het huis in handen van diverse eigenaars en werd het stapsgewijs uitgebouwd tot het nu bestaande gebouw.

We kunnen aannemen dat het huis in 1682, toen het koppel Jeanne Saint-Jacques en Grégoire Hocq werd, een herberg werd, aangezien sommige gemeentelijke registers vermelden dat meneer Hocq herbergier was.

In 1743, onder de toenmalige eigenaars Jean Dumaux en echtgenote Julienne Ravenaux, werd de herberg bekend als de "Auberge du Grand Saint-Hubert".

Toen in 1822 de zaak in handen kwam van Jean-Joseph Brasseur, die directeur was van het “paardenpostkantoor”, veranderde de naam "Auberge du Grand Saint-Hubert" in de "Auberge de la Poste".

Vanaf 1843 kwam de steeds wordende horecazaak in handen van de familie Chaidron. Er gebeurden heel wat verbouwingen en de nieuwe naam “Hôtel de la Poste” werd gelanceerd. Het was uitbaatster Adèle Chaidron (°1844) die de eer had om Napoleon III in het hotel te ontvangen in de nacht van 3 op 4 september 1870, na de slag bij Sedan.

Eind de jaren 1970 kwam het hotel in handen van de huidige eigenaar , de Nederlander Hubertus Bom, die de uitstekende reputatie van het hotel al decennia voortzet, ondertussen samen met zijn dochter Célina Bom. Begin juli 2017, opende onder leiding van Célina in de kelders van het hotel een trendy bar-restaurant, nl. BOM Food & Drinks.

Aangenaam terras langs de oever van de Semois in het centrum van Bouillon

25 gebouwen & sites vertellen de geschiedenis van Bouillon! Ontdek de verhalen over dat patrimonium vanop ons aangename pergolaterras van ons restaurant langs de oevers van de Semois in het centrum van Bouillon.

wordt

info@houseofbouillon.be
+32 472/13 66 27

Quai du Rempart, 39
6830, Bouillon

BE0673369743

Openingsuren

12u00-15u00

18u00-22u30

Open vrijdag - maandag

Keuken sluit om 14u & 20u30

Rij naar ons

  • Google Maps
  • Apple
  • Waze
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2025 House of Bouillon

Lunchen Bouillon Lunch in Bouillon, Eten Bouillon, Brasserie Bouillon, Bistro Bouillon, Diner in Bouillon, Brasserie in Bouillon, avondeten in Bouillon, Restaurant in Bouillon, Terras Bouillon,  House of Bouillon, Restaurant House of Bouillon, Restaurant Meandre, Restaurant le Meandre

bottom of page