Ontdek de Semois Gin
Semois Gin brengt de essentie van de wilde, ongetemde schoonheid van de Semoisvallei tot uiting. De aardse noten van maretak en kruidige wilde knoflook vormen een robuuste basis, terwijl de frisheid van dennen en pepermunt voor evenwicht zorgen en het gevoel van een wandeling door het bos oproepen. De smaak van anjer maakt de blend compleet met zijn delicate florale aroma en voegt een elegante en geraffineerde toets toe. Deze unieke bloem is een hommage aan de rijke geschiedenis van het kasteel van Bouillon.
Het verhaal van de anjer: l'œillet du château
De kleine roze anjers (~oeillets) die in mei en juni de grijze kasteelmuren opfleuren zijn niet zomaar bloemen… Volgens de legende zorgde niemand minder dan Godfried van Bouillon voor dit fleurige accent. Op een dag, in het jaar 1099 in Jeruzalem, gaf de stervende Godfried een zakje anjerzaadjes aan Aloys, een van zijn trouwste kruisvaarders. Die zaadjes waren eigenlijk bedoeld om zijn eigen graf op te fleuren, maar Godfried zelf wilde het anders. Hij gaf Aloys de opdracht de zaadjes naar Bouillon te brengen en ze het kasteel te laten opfleuren. De kleine roze bloempjes, zei hij, zullen de mens tot in de eeuwigheid herinneren aan het verhaal van de kruistochten. Na een wekenlange tocht over de wegen van Turkije, Italië en Frankrijk, kwam Aloys in Bouillon aan en vervulde zijn opdracht. Vandaag nog, alsof het magie is, groeien deze bloemen elk jaar op de kasteelmuren, maar nergens anders.
Semois Gin, 100% Belgisch
Met deze exclusieve gin, het resultaat van een samenwerking tussen House of Bouillon, Hotel de la Poste en BOM Food and Drinks, ontdekt u het bijzondere karakter van de prachtige Semoisvallei. Met passie voor de regio en de Ardense bossen werden de ingrediënten die de Semois Gin zo bijzonder maken zorgvuldig geselecteerd. Ook voor het distilleren van de Semois Gin werd een bewuste keuze gemaakt. Een Belgische stokerij zorgt voor een vakkundige distillatie en doet de laatste stap in de creatie van een op en top Belgisch product!
Een boeketje kruiden uit de Ardense bossen
Proef de Ardense bossen in uw glas met een harmonieuze symfonie van lokale kruiden smaken. Een verrassende kruidenboeket van onder andere daslook, iriswortel, meidoorn, dennentak, maretak en pepermunt vormen een gin die de mystieke charme van de Ardense bossen prachtig weerspiegelt.
Perfect Serve
Onze aanbevolen mixers
Fever-Tree
Indian Tonic
Een tonic waarbij heerlijke plantaardige oliën vermengd zijn met bronwater en kinine van topkwaliteit uit de 'koortsbomen' van het oostelijke heuvelgebied in de Democratische Republiek Congo.
Fever-Tree
Clementine
Ontwikkeld met sterrenchef Sergio Herman die zijn inspiratie haalde in Ibiza. Het resultaat, een zachte tonic met een volle, zoetere smaak op basis van verse clementines en kruidige kaneel uit Sri Lanka.