top of page
Wijn in Bouillon.png

Du vin avec une histoire

Met onze wijnkaart nemen we je mee op reis langs de kruistocht van Godefroid de Bouillon.

Bouillon

Krems

Oostenrijk
Grüner Veltliner

Pannonhalma

Hongarije
Pinot Noir

Szekszard

Hongarije
Riesling

Sakar

Bulgarije
Chardonnay (wit)
Mavrud (rood)

Karam

Libanon
Cabernet Sauvignon

Vanuit onze gezellige middeleeuwse stad nemen we u mee langs de wijngaarden op het pad van de Eerste Kruistocht. Deze was onder leiding van Godfried van Bouillon.

Intens lichtgeel. Frisfruitige neus vol citrus, groene appel en een hint van witte peper. Deze ‘Pure’ Grüner Veltliner blinkt uit in frisheid en finesse. Volfruitig, licht kruidig en met dat typische witte pepertje. Een Grüner, zoals een Grüner moet zijn. 12% alc. 100% Grüner Veltliner.

De wijnregio Pannonhalma ligt in het noordwesten van Hongarije. Het dorp Pannonhalma ligt boven op een heuvel waar er een schitterend klooster staat. In dit klooster heeft Godfried verbleven. De wijn heeft een subtiele houttoets en is zacht in de mond met fijne tannines. Mooi evenwicht en veel densiteit.

Dit is frisse, fruitige en lichtdroge rosé wijn. Naast de frambozentonen proeft u ook aardbij, kers en limoen. Perfect in de zomer, maar ook in de winter.

De rode wijn is gemaakt van mavrud een lokale druif. Hij rijpt zes maanden op eikenhouten vaten waardoor hij de smaak van vanille krijgt. Hij is stevig en krachtig met donkere tannines. Tegelijkertijd sappig en fruitig met de smaak van bramen, zwarte bessen en kersen.

De witte wijn is een chardonnay in de stijl van de Bourgogne. Dat wil zeggen elegant, met frisheid en subtiel houtgebruik. Je proeft de smaak van perzik en citrus.

Een lichtgekleurde persrosé met exotische aroma's van aardbij, veenbessen en verse pruimen. Heeft een body en rijke smaak met veel schil. De aroma's van de Pinot Noir, met de frisheid van de Syrah en de zachtheid van de Cabernet Sauvignon zorgen voor een unieke combinatie.

Wijnkaart Kruistocht Godfried van Bouillon
bottom of page