top of page

Parkeren in Bouillon? Overal gratis!

Parkeren in Bouiillon

Bouillon is een toeristisch stadje (met op haar grondgebied ook nog een 12-tal dorpen) in het zuiden van België in de provincie Luxemburg. De stad ligt niet ver bij de Franse grens vandaan. De ‘Parel van de Semois’ - zo wordt Bouillon terecht ook genoemd- ligt als het ware wat in een uithoek van het land. Het is een plaats waar je niet vaak passeert, als je er niet moet zijn. Laat dit nu net de charme zijn van deze regio: want wie er komt, wil er echt ook zijn. En met reden, want de ‘Vallei van de Semois’ is magnifiek en heeft een schat aan mooie plekjes en toeristische troeven. 


De bereikbaarheid met het openbaar vervoer (nl. 30km tot het station van Libramont,  buslijn 8 Bouillon/Libramont) is geen hoogvlieger, doch dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de  zeer vlotte verbinding over de weg. Vanuit Vlaanderen kom je via de autosnelweg E411 (richting Groothertogdom Luxemburg) tot in Libramont. Van hieruit brengt de E46, een 2x2-hoofdweg richting het Franse Sedan en Reims, je tot op drie kilometer van het stadscentrum. In deze laatste kilometers doe je vanop de hoofdweg een afdaling tot aan de oevers van de Semois.  het centrum van deze mooie Ardense stad, vooral bekend om zijn middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon.

Goed nieuws dus voor families met kinderen, want een autorit naar Bouillon valt heel goed mee. De kids op de achterbank moeten enkel de laatste drie kilometers een kronkelende weg trotseren. In de Ardennen is dit echt wel een uitzondering, want vele Ardense dorpen en stadjes liggen op heel wat meer ‘kronkelende kilometers’ van een grote weg.  


Deze goede bereikbaarheid met de auto is uiteraard een belangrijke troef voor het toerisme. Het parkeerbeleid van de stad heeft dat gelukkig ook zo begrepen. In de volledige stad is parkeren immers gratis. Welkom koning auto dus!


Wie bijvoorbeeld het kasteel wil bezoeken kan als het ware bijna met de auto binnenrijden (en parkeren op de parking Esplanade du Château). Bouillon beschikt over een tiental (gratis) parkings verspreid over de stad. Er is echter ook vrij veel plaats in de straten zelf.  De ervaring leert dat het enkel bij topevenementen (bv. Jachtfeest – Fête de la Chasse, het Middeleeuws Feest – Fête Médiévale) en in de weekends van het echte hoogseizoen moeilijk is om een parkeerplaats te vinden. Maar zelfs dan kan je op wandelafstand parkeren… en gratis! Laat ons dat vooral niet vergeten: waar kan je in een toeristisch centrum zoals Bouillon nog een ganse dag gratis parkeren!? Een mooie geste van Bouillon voor de portemonnee van de toerist!Een overzicht van de grotere parkings in Bouillon:

 1. Faubourg de France, beneden aan de brug (begin van Faubourg de France, beneden aan de Semois) (30-tal plaatsen)

 2. Pont de la France (begin Rue du Moulin, voor Hotel Porte de la France) (30-tal plaatsen)

 3. Rue de la Station (parking aan voormalig stationsgebouw; ong. 100 plaatsen die bijna nooit allemaal ingenomen zijn!)

 4. Rue du Collège (dolomietparking aan de Semois + parkings aan de Archéoscope)

 5. Rue du Collège (parking Colruyt : soms staan de slagbomen open) 

 6. Boulevard Heynen en Boulevard Vauban (meteen naast de Semois)

 7. Rue des Bastions (naast de Boulevard Vauban) (70-tal plaatsen)

 8. Rue de l'Hospice (20-tal plaatsen op pleintje met bomen)

 9. Esplanade du Château (voor wie het kasteel bezoekt)

 10. Pont de Cordemois (parking net voor het cultuurhuis La Poulie aan het begin van de brug Pont de Cordemois op de Boulevard Vauban)

 11. Parking Lion d'Or (grote parking naast Slagerij Istace)Er zijn ook oplaadpunten voor elektrische wagens op enkele openbare plaatsen:

 • Rue des Bastions - 2 oplaadpunten 

 • Faubourg de France onderaan de brug aan Kayak les Epinoches - 2 oplaadpunten 

Bouillon investeert in de komende jaren in meer openbare oplaadpalen in de stad. Ook hebben reeds veel hotels oplaadpunten voorzien op hun privéparkings.


Zin om even te genieten van de natuur, cultuur of culinaire geneugten in Bouillon? Niet langer wachten: auto in … welkom in Bouillon!

bottom of page